Actief leven met fibromyalgie

Fibromyalgie kan grote invloed hebben op uw functioneren. Voor mensen met deze aandoening bieden wij het programma ‘Actief leven met fibromyalgie’. Met hulp en ondersteuning van een fysiotherapeut bestrijdt u de effecten van fibromyalgie. Voor een zo aangenaam mogelijk leven.

Bewegingsprogramma

Fibromyalgie is grillig. Klachten als pijn, slapeloosheid en vermoeidheid verschillen van dag tot dag. Met dit bewegingsprogramma leert u zo goed mogelijk omgaan en functioneren met fibromyalgie. Het programma is erop gericht u te laten zien wat u allemaal wel kunt. Met dit rustig en verantwoord opgebouwde programma brengt u uw functioneren op een hoger peil. 

Onderdelen

Het programma ‘Actief leven met fibromyalgie’ bestaat uit verschillende onderdelen:

  • grip krijgen op uw leven met fybromyalgie.
  • kennis krijgen van zaken die invloed hebben op klachten, zoals gedrag, emotie en beleving
  • weten welke manier van bewegen u fit houdt
  • inzicht krijgen in uw ziektebeeld
  • reactivering binnen uw eigen grenzen
  • verbetering van uw conditie
  • leren ontspannen

 

Trainen en bewegen met fibromyalgie

Bij de praktijktrainingen werken wij met toestellen die we instellen op uw persoonlijke belastbaarheid. U traint met cardioapparatuur om uw algehele conditie te verbeteren en met spierfunctieapparaten verbetert u uw kracht en uithoudingsvermogen. Met vrije oefeningen verbetert u uw coördinatie en balans. Tenslotte doen we ontspanningsoefeningen.

Vooruitgang

Gaandeweg het programma krijgt u drie testen waarmee wij uw vooruitgang in de gaten houden. Uw fysiotherapeut gaat de uitkomsten analyseren en met deze informatie kunnen zij u nog beter en gerichter begeleiden.

 

Wilt u meer weten, wij informeren u graag