Manuele therapie

De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en gewrichten. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van gewrichten.

Effect van manuele therapie

Het effect is vaak snel merkbaar: de bewegingsvrijheid neemt toe en de pijn vermindert. Zo draagt manuele therapie bij aan het beter functioneren in het dagelijks leven, werk en sport.

Werkwijze manueel therapeut

De manueel therapeut beoordeelt bij het eerste consult of behandeling zinvol en verantwoord is. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut de houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. De behandeling bestaat naast manipulaties en mobilisaties van gewrichten en spieren, ook uit het geven van instructies, gedegen begeleiding en helder inzicht in de behandeling.

Verwijzing en vergoeding

Voor manuele therapie is geen verwijzing van huisarts of specialist nodig. U kunt met klachten rechtstreeks bij ons terecht. Bij de meeste zorgverzekeraars is gehele of gedeeltelijke vergoeding van manuele therapie via aanvullende verzekering mogelijk.  

Onze erkende manueel therapeuten Ton Schrantee en Retze Achttien staan geregistreerd in kwaliteitsregister van manueel therapeuten van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Wilt u door ons geholpen worden?