Terug naar Nieuws

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

 

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

 

Vanaf 15 oktober 2018 organiseren wij weer een cursus valpreventie. De cursus bestaat uit 8 lessen, 's maandag van 11.30 tot 12.30 uur. Op maandag 01 oktober a.s., in de week van de Landelijke Valpreventie,  is er in onze praktijk een inloopuur, van 11.30-12.30,  waarin u informatie over de cursus krijgt, vragen kunt stellen en kunt zien waar de cursus wordt gegeven. Ook zijn er oud-cursisten aanwezig om hun ervaringen te delen. Aanmelden voor de cursus kan vanaf nu.

VOORKOM VALONGELUKKEN: BLIJF IN BEWEGING!!

 

     

 

 

 

Jaarlijks vallen er te veel ouderen met als gevolg dat er meer dan 80.000 ouderen op de spoedeisende hulp belanden.

 

Een veel voorkomende oorzaak van vallen is de afname van spierkracht, balans en verminderde werking van het reactie vermogen.

 

Tijdens de valpreventie cursus bestaande uit een acht weken durend programma wordt elke week een training gegeven van een uur. Binnen het valpreventie programma worden fysieke aspecten getraind en krijgt u veel informatie over de veiligheid binnen en buitens huis. Ook kunt u tijdens dit programma leren om veilig te vallen. Juist door oefeningen voor de balans en spierkracht wordt de val kans verkleint. Elke training is er een nieuw balans parcours aanwezig waar u kunt oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

 

Zou u graag meer informatie willen over dit valpreventie programma dan kunt u contact op nemen met Fysiotherapie praktijk Ton Schrantee aan de Bovenburen 104a te Winschoten. Tel: 424242 of een email sturen naar fysio@tonschrantee.nl.

 

 
 

Bekijk ook

Expertisecentrum Wervelkolom Klachten Winschoten

In de praktijk van Ton Schrantee is een expertisecentrum voor wervelkolomklachten opgericht. Dit betreft pijnklachten aan de nek, boven- en onderrug. Binnen het expertisecentrum wordt gehandeld conform aanbevelingen geformuleerd in de beroepsinhoudelijke richtlijnen. De individuele behandeling wordt daar waar mogelijk onderbouwd met wetenschappelijke evidentie aangevuld met de jarenlange praktijkervaring door betrokken therapeuten. Naast de (manueel)fysiotherapeut werken mogelijk andere disciplines tezamen aan uw klacht. Hierbij valt te denken aan de ergotherapeut, psychomotorisch therapeut en/of een diëtist.
 
Lees het hele bericht

Wil je meer informatie,  bel of mail ons dan even. 
 
Lees het hele bericht

Gratis Fitheidstest voor 55-plussers!

  Gratis Fitheidstest voor 55-plussers bij Ton Schrantee fysio-en manuele therapie. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bewegen gezond is. Maar wat is nu gezond voor u. Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u nu eigenlijk? Een combinatie van verschillende testen en metingen kan uw fitheid in kaart brengen.
 
Lees het hele bericht