Terug naar Nieuws

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

 

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

 

Vanaf 15 oktober 2018 organiseren wij weer een cursus valpreventie. De cursus bestaat uit 8 lessen, 's maandag van 11.30 tot 12.30 uur. Op maandag 01 oktober a.s., in de week van de Landelijke Valpreventie,  is er in onze praktijk een inloopuur, van 11.30-12.30,  waarin u informatie over de cursus krijgt, vragen kunt stellen en kunt zien waar de cursus wordt gegeven. Ook zijn er oud-cursisten aanwezig om hun ervaringen te delen. Aanmelden voor de cursus kan vanaf nu.

VOORKOM VALONGELUKKEN: BLIJF IN BEWEGING!!

 

     

 

 

 

Jaarlijks vallen er te veel ouderen met als gevolg dat er meer dan 80.000 ouderen op de spoedeisende hulp belanden.

 

Een veel voorkomende oorzaak van vallen is de afname van spierkracht, balans en verminderde werking van het reactie vermogen.

 

Tijdens de valpreventie cursus bestaande uit een acht weken durend programma wordt elke week een training gegeven van een uur. Binnen het valpreventie programma worden fysieke aspecten getraind en krijgt u veel informatie over de veiligheid binnen en buitens huis. Ook kunt u tijdens dit programma leren om veilig te vallen. Juist door oefeningen voor de balans en spierkracht wordt de val kans verkleint. Elke training is er een nieuw balans parcours aanwezig waar u kunt oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

 

Zou u graag meer informatie willen over dit valpreventie programma dan kunt u contact op nemen met Fysiotherapie praktijk Ton Schrantee aan de Bovenburen 104a te Winschoten. Tel: 424242 of een email sturen naar fysio@tonschrantee.nl.

 

 
 

Bekijk ook

Wat gebeurt er, behalve fysiotherapie, nog meer in onze praktijk!?

 U kunt ook bij ons terecht voor: *medische massage therapie, Josephine van der Woude  *diëtiste van Elfit, Ingrid Klok *Zwanger en Fit , Natasja Hilverts *Yoga, Ilja Tigchelaar *psychomotorische therapie, Marije van der Meer
 
Lees het hele bericht

Zorgverzekering 2019.

In december en januari kunt u weer overstappen van zorgverzekeraar. Let op: de dekking voor fysiotherapie is overal verschillend. De Consumentenbond heeft op haar website alle informatie over zorgverzekeringen gratis en voor iedereen beschikbaar.  Vergelijk dus zorgvuldig via: http://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering
 
Lees het hele bericht

Nieuw!! Samenwerkingsverband met een psychomotorisch therapeut.

Vanaf 24 oktober 2018 gaan wij een samenwerking aan met Marije van der Meer, psychomotorisch therapeut. Een nieuwe discipline onder ons dak. In bijgaande tekst kunt u lezen wat Marije doet en wat zij eventueel voor u kan betekenen.    
 
Lees het hele bericht