Terug naar Nieuws

Gratis Fitheidstest voor 55-plussers!

 

Gratis Fitheidstest voor 55-plussers bij Ton Schrantee fysio-en manuele therapie.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bewegen gezond is. Maar wat is nu gezond voor u. Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u nu eigenlijk? Een combinatie van verschillende testen en metingen kan uw fitheid in kaart brengen.

 

 

Op zaterdag 7 april 2018  kunt u tussen 10.00 en 13.00 gratis deelnemen aan een fitheidstest  bij Ton Schrantee Praktijk voor fysio-en manuele therapie aan de Bovenburen 104a te Winschoten

Verschillende items worden gemeten: bloeddruk, gewicht en BMI. Daarnaast worden evenwicht, coördinatie, reactiesnelheid, kracht en lenigheid getest. Deze vaardigheden zijn erg belangrijk om bv vallen te voorkomen en zelfstandigheid in de thuissituatie te vergroten.

De fitheidstesten zijn voor alle 55-plussers, met of zonder chronische ziekte. De testen kunnen worden aangepast aan uw mogelijkheden. Nadat u de testen heeft uitgevoerd worden de testresultaten met u besproken door een fysiotherapeut en ontvangt u advies over mogelijkheden om een actievere leefstijl aan te nemen. U kunt ook  informatie krijgen over valtraining en valpreventie . Vitaal Oldambt is  aanwezig om u te informeren over sportmogelijkheden bij u in de buurt.

Voor de test hoeft u geen speciale sportkleding aan, gemakkelijk zittende kleding en platte schoenen zijn prima. De gehele test duurt ongeveer 30 minuten.

Om te voorkomen dat u moet wachten tijdens het testen, raden we u aan om u van te voren op te geven bij Praktijk Ton Schrantee tel: 424242 of via mail: fysio@tonschrantee.nl

Zonder opgave kunt u ook deelnemen.

 
 

Bekijk ook

Wil je meer informatie,  bel of mail ons dan even. 
 
Lees het hele bericht

Valpreventie: Bent u bang om te vallen?

  Valpreventie: Bent u bang om te vallen?   U kunt vanaf maandag 9 april van 11.30 tot 12.30 uur bij Ton Schrantee fysio- en manuele therapie deelnemen aan een valpreventie programma.    
 
Lees het hele bericht

Praktijk gesloten.

 Op vrijdag 29 december a.s. is onze praktijk de hele dag gesloten. Vanaf dinsdag 2 januari staan wij weer met veel plezier en enthousiasme voor u klaar! Wij wensen u gezellige kerstdagen en een gezond 2018🎄
 
Lees het hele bericht