Fit zijn en blijven tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Veel vrouwen stoppen met sporten als ze zwanger zijn. Juist in een periode waarin er veel van het lichaam wordt gevraagd is het van het grootste belang om in een goede conditie te blijven. Na de bevalling breekt een drukke periode aan. Het is vaak lastig om de hectiek van het gezinsleven los te laten. ZwangerFit en MamaFit is de ideale manier om jezelf fit te houden tijdens en weer fit te worden na de bevalling.

Zwanger- en MamaFit

Zwangerfit is bedoeld voor de actieve zwangere vrouw. Je kan vanaf de 12de week van de zwangerschap tot aan de bevalling meedoen met de lessen. Het voordeel is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijven. Vanaf 6 weken na de bevalling kan gestart worden met MamaFit. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan de conditie, spierkracht en stabiliteit van rug- en bekkenregio.

De fitlessen.

De les bestaat uit een warming-up, conditietraining, spierversterkende oefeningen en een cooling down waarbij aandacht wordt besteed aan ademhaling, ontspanning en bekkenbodemspieren. We maken tijdens de trainingen gebruik van cardio-fitnessapparatuur, maar ook van muziek, Fitt-ballen, dynabands en kleine gewichtjes. De ZwangerFit en MamaFit lessen worden gemengd gegeven, dus zowel zwangere als net bevallen vrouwen sporten in dezelfde groep van maximaal 10 personen. Iedereen traint op haar eigen niveau. En natuurlijk is er een kopje thee of koffie waarbij ervaringen uitgewisseld kunnen worden!

 De lessen worden verzorgd door Hilda Koning, onze master sportfysiotherapeut. De kosten vind je op onze prijslijst. Tevens bieden wij de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen. Voor meer informatie kun je mailen naar hildakoning@tonschrantee.nl of bellen naar de praktijk.

 

 

Wil je meer weten, wij informeren je graag